همۀ ما اخبار و برنامههای تلویزیونی را دیدهایم. مادری که نوزادش را در آغوش گرفته اما گیج و سردرگم به نظر میرسد؛ او تا زمان زایمان اطلاع نداشته که باردار است. برای کسانی که قبلاً باردار بودهاند، شاید چنین مسئلهای غیرممکن به نظر برسد؛ چگونه ممکن است که شخص، متوجه هیچ یک از علائم و نشانههای بارداری نشود؟ بیشتر خانمها، زمانی که پریودشان به تاخیر میافتد، بهقدری مضطرب هستند که جرئت نمیکنند آزمایش بارداری بدهند.
بررسی کلی
دو حالت وجود دارد که در آن یک زن از بارداری خود مطلع نیست. مسائل روانشناختی قابلتوجهی در هر دو حالت موثر هستند.
- بارداریهای پنهان، بارداریهایی هستند که عمداً پنهان میشوند؛ در این نوع بارداری، مادر میداند که باردار است.
- بارداریهای انکارشده زمانی رخ میدهند که مادر متوجه علائم بارداری نشود.
بررسی علل
چرا یک مادر تصمیم میگیرد که بارداری خود را نادیده بگیرد یا انکار کند؟ دلایل پزشکی زیادی میتواند برای این موضوع وجود داشته باشد:
- علائم بارداری مانند حالت تهوع صبحگاهی ظاهر نمیشوند و یا به روشی غیرمنتظره ظاهر میشوند (برای مثال، بروز حالت تهوع صبحگاهی در شب).
- بارداری در نتیجۀ تجاوز جنسی (توسط افراد غریبه یا محارم) اتفاق میافتد و مادر به دلیل آسیب روحی ناشی از این اتفاق، بارداری را انکار میکند.
- مادر، ورزشکاری حرفهای است که به اندازۀ کافی تمرین میکند و در نتیجه، بارداری در وی از نظر ظاهری قابل تشخیص نیست.
- مادر، آزمایش بارداری را انجام داده است اما نتیجۀ منفی بهدستآمده، کاذب بوده است.
- مادر، چرخۀ قاعدگی نامنظم دارد و بنابراین تا چند هفته یا حتی چند ماه بعد از بارداری، پریود نمیشود.
- مادر، چاق است و بنابراین از وزن و فشار اضافی ناشی از جنین، مطلع نمیشود.
در حالی که برخی از حاملگیهای پنهان منطقی به نظر میرسند، برخی دیگر نتیجۀ روانپریشی هستند؛ مادر به معنای واقعی کلمه، تا زمانی که نوزاد متولد شود، وضعیت جسمانیاش را از خودش پنهان کرده است.
نیاز به مشاوره درمورد بارداری دارید؟
همکاران ما در آزمایشگاه نانو ارومیه با شماره تلفنهای ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و یا از طریق واتساپ با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴ منتظر دریافت سؤالات و رزرو وقت آزمایش و راهنمایی شما عزیزان هستند.
همچنین در آزمایشگاه نانو برای دریافت نتیجه آزمایش، نیازی به مراجعه حضوری نیست و در صورت درخواست، نتیجه بهصورت الکترونیکی به تلفن همراه شما ارسال خواهد شد.
فراوانی زایمان انکارشده
اگرچه که عدم اطلاع از بارداری تا زمان زایمان بسیار نادر است، اما براساس نتایج پژوهش قبلی، تقریباً از هر ۲۴۵۵ زایمان، یک مورد چنین شرایطی دارد.
فراوانی بارداری انکارشده
طبق پژوهشها، بارداری انکارشده، وضعیتی غیرمعمول نیست. طبق پژوهشی در آلمان، در حدود ۱ مورد از هر ۴۷۵ بارداری، زنان تا هفتۀ بیستم یا بیشتر از بارداری خود بیاطلاع هستند.
پژوهشگران پیشنهاد کردند که طبقهبندی پزشکی خاصی تحت عنوان اختلال عملکردی باروری برای بارداریهای انکارشده اضافه شود. این طبقهبندی شامل بارداریهای انکارشده یا پنهان میشود. همچنین ممکن است شامل بارداری کاذب (سودوسیز)، تمایل شدید برای بچهدارشدن و سایر رفتارهای آسیبشناختی مادر نسبت به فرزندانش باشد.
سخن پایانی
اینها موضوعاتی نیستند که صرفاً در گروه خاصی از زنان اتفاق بیفتند. بارداریهای پنهان و انکارشده میتوانند در هر فردی با هر طبقۀ اجتماعی و اقتصادی، مذهب و نژادی اتفاق بیفتند. عدم اطلاع از بارداری، حتی در بیست هفتۀ اول، میتواند سلامت مادر و نوزاد را به خطر بیندازد.
اگر از نظر جنسی فعال بوده و افزایش وزن مداوم و غیرقابل توضیح دارید یا پریود نشدهاید و یا هر علامت مرتبط با بارداری را در خود میبیند، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
دانستنیهای بیشتر درباره
علائم اولیه و تشخیص بارداری
همراه با شما در مسیر سلامتی مادر و فرزند
بارداری، دورانی شگفتانگیز در زندگی خانوادگی است که موجی از خوشبختی و امید را با خود بههمراه دارد.
اطمینان از سلامت مادر و فرزند در این مسیر، نیازمند مراقبت و نظارت منظم توسط مادر، اطرافیان، و همچنین تیم پزشکی است. در تمام این مسیر برای سنجش سلامتی شما و نوزادی که در آینده به خانواده شما خواهد پیوست، آزمایشگاه نانو در ارومیه همواره در کنار شماست.
همکاران ما در آزمایشگاه نانو ارومیه با شماره تلفنهای ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و یا از طریق واتساپ با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴ منتظر دریافت سؤالات شما در زمینه بارداری و رزرو وقت آزمایش برای شما عزیزان هستند.