آسم و بارداری

در صورتی که از قبل به آسم مبتلا بوده باشید، پیش‌بینی متفاوت‌بودن یا نبودن علائم آن در دوران بارداری سخت است. ممکن است علائم آسم در دوران بارداری کاهش یابد، ثابت بماند و یا این‌که تشدید شود.

به محض این‌که متوجه شدید که باردار هستید، به پزشک یا ماما مراجعه کنید تا شما را در خصوص چگونگی کنترل بیماری راهنمایی کنند.

  • naNO-ATTENTION

    توجه داشته باشید که اگر شما به آسم مبتلا بوده و بیماری شما به نحو موثری تحت‌کنترل باشد، در دوران بارداری در معرض خطر عوارض ناشی از بیماری آسم نخواهید بود؛ اما در صورتی که به آسم شدید مبتلا بوده و بیماری به نحو مناسبی در دوران بارداری کنترل نشود، در این صورت، خطر بروز برخی مشکلات افزایش می‌یابد.

    در دوران بارداری، احتمال برگشت اسید معده به سمت مری و گلو که به رفلاکس معده معروف است، افزایش می‌یابد؛ این وضعیت می‌تواند آسم را تشدید کند.

علائم

در صورتی که یک یا چندتا از موارد زیر در مورد شما صدق می‌کند، فوراً به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کنید:

  • list
    مصرف بیش‌از حد معمول داروهای مسکن
  • list
    افزایش دفعات سُرفه و خس‌خس سینه؛ به خصوص در شب
  • list
    احساس تنگی نفس یا فشار، سنگینی، سوزش و سفتی در قفسۀ سینه
  • naNO-ATTENTION

    هر یک از موارد بالا می‌تواند به معنای تشدید آسم باشد و لازم است که توسط پزشک متخصص بررسی شود. در صورت لزوم، داروهای مصرفی شما تغییر خواهد کرد.

    به بدترشدن ناگهانی علائم آسم به علت سفت‌شدن عضلات اطراف مجاری هوایی، حملۀ آسم می‌گویند. در هنگام حملۀ آسم، دیواره مجاری هوایی، متورم و ملتهب می‌شوند. این وضعیت باعث بروز علائمی مانند تنگی نفس، خس‌خس سینه و سرفه می‌شود.

نیاز به مشاوره درمورد بارداری دارید؟

همکاران ما در آزمایشگاه نانو ارومیه با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و یا از طریق واتساپ با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴ منتظر دریافت سؤالات و رزرو وقت آزمایش و راهنمایی شما عزیزان هستند.

همچنین در آزمایشگاه نانو برای دریافت نتیجه آزمایش، نیازی به مراجعه حضوری نیست و در صورت درخواست، نتیجه به‌صورت الکترونیکی به تلفن همراه شما ارسال خواهد شد.

  • naNO-ATTENTION

    در صورتی که دچار حملۀ آسم شدید و یکی از موارد زیر هم در مورد شما صدق می‌کرد، فوراً با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.

  • list
    به اِسپری استنشاقی (اینهالر) دسترسی ندارید
  • list
    با وجود استفاده از اسپری، هم‌چنان وضعیت شما در حال وخیم‌ترشدن است
  • list
    پس از مصرف ۱۰ پاف اسپری، احساس بهتری ندارید

بارداری و روش‌های کنترل آسم

به هیچ‌وجه به صورت خودسرانه اقدام به قطع مصرف داروهای مربوط به آسم نکنید؛ حتماً قبل از این‌کار با پزشک معالج مشورت کنید.

مصرف بیشتر داروهای آسم در دوران بارداری خطری به همراه ندارد. همان‌طور که در ابتدا هم اشاره شد، اگر بیماری شما به نحو موثری کنترل شود، در دوران بارداری خطری متوجه شما و نوزادتان نخواهد بود.

باید در طول دوران بارداری، مصرف داروهای تجویزشده را ادامه بدهید. تنها در صورتی، داروهای مصرفی تغییر خواهند کرد که علائم شما شدیدتر شود.

در صورت قطع مصرف داروهای آسم، ممکن است علائم شما تشدید شوند؛ این کار، سلامتی شما و نوزاد را تهدید می‌‎کند و خطر بروز کم‌خونی را در نوزاد افزایش می‌دهد.

شیردهی و روش‌های کنترل آسم

به‌طورکلی، با تشخیص پزشک می‌توان همان درمان آسم که در طول بارداری بی‌خطر است را در دوران شیردهی نیز ادامه داد. لازم است برای آگاهی از داروهای بی‌خطر آسم در دورۀ شیردهی با پزشک مشورت کنید. به خاطر داشته باشید که تولد نوزاد جدید نباید باعث شود که از سلامت خودتان غافل شوید.

  • naNO-ATTENTION

    آمبولی ریوی می‌تواند حیات شخص را تهدید کند اما در صورتی که ترومبوز، خیلی زود تشخیص داده شده و درمان شود، احتمال بروز آمبولی ریوی بسیار کم است.

کنترل آسم در دوران بارداری

برخی از اقداماتی که می‌توان در دوران بارداری برای کنترل آسم انجام داد، عبارتند از:

  • check-box
    استفاده از اسپری‌های استنشاقی پیشگیری‌کننده (استروئیدها) در هنگام سُرفه و سرماخوردگی؛ در خصوص مصرف این قبیل اسپری‌ها حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید.
  • check-box
    استعمال دخانیات، اکیداً ممنوع
  • check-box
    اجتناب از محرک‌های واکنش‌های آلرژیک؛ به عنوان مثال، خز حیوانات خانگی
  • check-box
    کنترل تب یونجه (رینیت آلرژیک) با آنتی‌هیستامین‌ها؛ در خصوص مصرف آنتی‌هیستامین‌های ایمن در دوران بارداری با پزشک متخصص مشورت کنید
  • check-box
    اجتناب از محرک‌های بروز تب یونجه، مانند گرده‌‎های درخت و چمن
  • check-box
    ورزش منظم و پیروی از یک رژیم غذایی سالم
  • check-box
    تزریق واکسن آنفولانزا

آسم و زایمان

بروز حمله آسم در حین زایمان بسیار نادر است. به طور معمول، در صورت بروز علائم حملۀ آسم در حین زایمان، استفاده از اسپری استنشاقی مسکن خطری به دنبال ندارد. حتماً پزشک و ماما را در جریان مواردی که به آن‌ها حساسیت دارید، قرار دهید.

همراه با شما در مسیر سلامتی مادر و فرزند

بارداری، دورانی شگفت‌انگیز در زندگی خانوادگی است که موجی از خوشبختی و امید را با خود به‌همراه دارد.

اطمینان از سلامت مادر و فرزند در این مسیر، نیازمند مراقبت و نظارت منظم توسط مادر، اطرافیان، و همچنین تیم پزشکی است. در تمام این مسیر برای سنجش سلامتی شما و نوزادی که در آینده به خانواده شما خواهد پیوست، آزمایشگاه نانو در ارومیه همواره در کنار شماست.

همکاران ما در آزمایشگاه نانو ارومیه با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و یا از طریق واتساپ با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴ منتظر دریافت سؤالات شما در زمینه بارداری و رزرو وقت آزمایش برای شما عزیزان هستند.