فشار خون بالا که گاهیاوقات پرفشاری خون نیز نامیده میشود، معمولاً باعث بروز احساس ناخوشی در شخص نمیشود، اما ممکن است عوارض شدیدی را برای افراد باردار به همراه داشته باشد.
در تمامی جلسات ویزیت قبل از زایمان، فشار خون شما توسط ماما بررسی میشود.
فشار خون بالا که گاهیاوقات پرفشاری خون نیز نامیده میشود، معمولاً باعث بروز احساس ناخوشی در شخص نمیشود، اما ممکن است عوارض شدیدی را برای افراد باردار به همراه داشته باشد.
در تمامی جلسات ویزیت قبل از زایمان، فشار خون شما توسط ماما بررسی میشود.
در صورتی که باردار باشید و سابقۀ فشار خون بالا هم داشته باشید، توسط پزشک متخصص زنانوزایمان به متخصص فشار خون ارجاع داده میشوید تا برای درمان و کنترل وضعیت، اقدامات لازم انجام شود.
اما اگر برای اولینبار در دوران بارداری به فشار خون بالا مبتلا شوید، وضعیت شما به طور مرتب توسط کارشناس مامایی که دورههای تخصصی فشار خون بارداری را گذرانده است، بررسی میشود.
فشار خون برابر ۱۶۰/۱۱۰ میلیمتر جیوه و بالاتر
فشار خون بین ۱۵۰/۱۰۰ و ۱۵۹/۱۰۹ میلیمتر جیوه
فشار خون بین ۱۴۰/۹۰ و ۱۴۹/۹۹ میلیمتر جیوه
همکاران ما در آزمایشگاه نانو ارومیه با شماره تلفنهای ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و یا از طریق واتساپ با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴ منتظر دریافت سؤالات و رزرو وقت آزمایش و راهنمایی شما عزیزان هستند.
همچنین در آزمایشگاه نانو برای دریافت نتیجه آزمایش، نیازی به مراجعه حضوری نیست و در صورت درخواست، نتیجه بهصورت الکترونیکی به تلفن همراه شما ارسال خواهد شد.
در صورتی که قبلاً برای کنترل فشار خون بالا، دارو مصرف میکردهاید، بهتر است پیش از اقدام برای بچهدار شدن به پزشک متخصص مراجعه کنید؛ زیرا ممکن است نیاز باشد که نوع داروی مصرفی برای کنترل فشار خون، برای مدت زمان مشخصی تغییر کند.
اگر هم متوجه شدید که باردار هستید، فوراً پزشک معالج را در جریان قرار دهید؛ زیر ممکن است نیاز باشد که نوع داروی مصرفی سریعاً تغییر کند. علت تغییر دارو هم این است که برخی از داروهای کنترل فشار خون در دوران بارداری، منع مصرف دارند و میتوانند جریان خون به جفت و جنین را کاهش دهند و یا به نحوی به سلامت جنین و شما آسیب برسانند.
بسیار مهم است که در دوران بارداری، به صورت منظم در جلسات ویزیت قبل از زایمان شرکت کنید. در این جلسات، وضعیت شما توسط پزشک بررسی شده و اطمینان حاصل میشود که فشار خون بالا بر سلامت جنین تأثیر منفی نداشته باشد. ضمناً احتمال بروز پرهاکلامپسی نیز بررسی میشود.
در این جلسات، فشار خون شما اندازهگیری شده و وجود پروتئین در ادرار نیز بررسی میشود. بعد از هفته بیستم بارداری نیز ممکن است آزمایش PlGF (فاکتور رشد جفت) برای رد احتمال بروز پرهاکلامپسی از سوی پزشک درخواست شود.
به طور معمول در نیمۀ اول دوران بارداری، فشار خون شخص باردار وضعیت کاهشی دارد؛ این بدان معناست که ممکن است بتوانید برای مدتی دارو مصرف نکنید. اما توجه داشته باشید که این کار حتماً باید تحتنظر پزشک انجام شود.
ورزشکردن و انجام برخی فعالیتهای بدنی روزانه، مانند پیادهروی و شنا میتواند به تثبیت فشار خون در محدوده طبیعی کمک کند. پایبندی به یک رژیم غذایی متعادل و کاهش مصرف نمک نیز میتواند به کاهش فشار خون کمک کند.
شواهد کافی برای اثبات این موضوع که مکملهای غذایی مانند منیزیم، اسید فولیک یا روغن ماهی در پیشگیری از فشار خون بالا موثر هستند، وجود ندارد.
پرهاکلامپسی، عارضهای است که در برخی از خانمهای باردار، معمولاً بعد از هفته بیستم بارداری بروز مییابد.
پرهاکلامپسی، فشار خون مادر را افزایش داده و در صورت عدم درمان، میتواند بسیار خطرناک باشد اما درصورتیکه سریعاً تشخیص داده شود، میتوان بیماری را کنترل کرد.
در صورتی که قبل از دوران بارداری، فشار خون بالا داشتهاید و یا در بارداری قبلی دچار پرهاکلامپسی شدهاید و یا اگر سابقه خانوادگی ابتلا به پرهاکلامپسی دارید، احتمال بروز این عارضه در شما شایعتر است.
فشار خون بالا وضعیت نگرانکنندهای نیست؛ به شرطی که در جلسات ویزیت قبل از زایمان به طور منظم شرکت کنید تا وضعیت شما توسط پزشک بررسی شود.
در صورتی که در دوران بارداری، برای کنترل فشار خون از دارو استفاده کنید، در طول زایمان نیز باید از داروهای تزریقی برای کنترل فشار خون استفاده شود.
اگر که فشار خون بالای خفیف تا متوسط دارید، با توجه به اینکه ممکن است زایمان چندین ساعت به طول بیانجامد، فشار خون شما به صورت مرتب و هر یکساعت بررسی میشود. تا زمانی که فشار خون در محدوده بیخطر باقی بماند، میتوان از زایمان طبیعی برای بهدنیاآوردن نوزاد استفاده کرد.
در صورتی که فشار خون بالای شدید دارید، فشار خون شما در حین زایمان، هر ۱۵ تا ۳۰ دقیقه کنترل میشود. ممکن است پزشک تشخیص دهد که نوزاد با استفاده از برخی ابزارهای خاص مانند فورسپس یا ونتوز و یا از طریف سزارین به دنیا آورده شود.
پس از زایمان نیز فشار خون شما کنترل میشود. در صورتی که قبل از بارداری به فشار خون مبتلا شده باشید، وضعیت شما و داروهای مصرفیتان پس از تولد نوزاد، هر ۲ هفته توسط پزشک مجدداً بررسی میشود.
بیشتر مادرانی که دارای فشار خون بالا هستند و حتی دارو مصرف میکنند، میتوانند نوزاد خود را شیر دهند. فقط لازم است است در این خصوص با پزشک خود مشورت کنند.
باید توجه داشت که پرولاکتین یا همان هورمون تولید شیر، باعث آرامش مادر شیرده میشود؛ بنابراین میتوان گفت شیردهی برای مادری که مشکل قلبی یا فشار خون بالا دارد، مفیدتر است. شیردهی هیچ فشار اضافی به قلب وارد نمیکند. بسیاری از داروهای مربوط به پرفشاری خون هم با شیردهی سازگاری دارند، اما با مصرف دُز بالای داروهایی که ادرار را افزایش میدهند، تولید شیر کاهش مییابد که بهتر است پزشک این داروها را با دُز کم تجویز کند.
در صورتی که در دوران بارداری به فشار خون بالا مبتلا شوید و لازم باشد که پس از زایمان نیز مصرف داروهای فشار خون را ادامه دهید، باید ۲ هفته پس از زایمان نیز مجدداً به پزشک متخصص مراجعه کنید؛ پزشک بررسی میکند که داروی مصرفی شما نیاز به تغییر یا توقف دارد یا خیر.
هر خانمی که در دوران بارداری، فشار خون بالا را تجربه کرده باشد، باید ۶ تا ۸ هفته پس از تولد نوزاد، به متخصص مراجعه کند تا وضعیت وی بررسی شود.
بارداری، دورانی شگفتانگیز در زندگی خانوادگی است که موجی از خوشبختی و امید را با خود بههمراه دارد.
اطمینان از سلامت مادر و فرزند در این مسیر، نیازمند مراقبت و نظارت منظم توسط مادر، اطرافیان، و همچنین تیم پزشکی است. در تمام این مسیر برای سنجش سلامتی شما و نوزادی که در آینده به خانواده شما خواهد پیوست، آزمایشگاه نانو در ارومیه همواره در کنار شماست.
همکاران ما در آزمایشگاه نانو ارومیه با شماره تلفنهای ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و یا از طریق واتساپ با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴ منتظر دریافت سؤالات شما در زمینه بارداری و رزرو وقت آزمایش برای شما عزیزان هستند.