خون‌ریزی لثه

برخی از خانم‌ها در دوران بارداری دچار تورم و درد لثه می‌شوند که ممکن است همراه با خون‌ریزی باشد. خون‌ریزی لثه در اثر تجمع پلاک روی دندان ایجاد می‌شود. پلاک، لایه‌ای نازک، چسبناک و حاوی میلیون‌ها باکتری است که به سطح دندان‌‌ها می‌چسبند.

تغییرات هورمونی در دوران بارداری، لثه‌ها را در برابر پلاک آسیب‌پذیرتر کرده و منجر به التهاب و خون‌ریزی می‌شوند. به این وضعیت، التهاب لثه یا ژنژیویت بارداری نیز گفته می‌شود.

حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌ها در دوران بارداری

تمیز نگه‌داشتن دندان‌ها و لثه‌ها در دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است. بهترین راه برای پیشگیری از بروز بیماری‌های لثه، رعایت بهداشت دهان و دندان است.

به مطب دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان‌های شما را کاملاً تمیز کرده و نحوۀ تمیزکردن دندان‌ها در خانه را به شما آموزش بدهد.

در ادامه با نحوۀ مراقبت از دندان‌ها و لثه‌ها آشنا می‌شویم:

مسواک زدن روزانه

دندان‌های خود را دوبار در روز و هر بار به مدت ۲ دقیقه با خمیردندان حاوی فلوراید به دقت و با روش صحیح تمیز کنید

مسواک زدن روزانه

نخ دندان

یک‎‌بار در روز، با استفاده از نخ دندان، تکه‌های کوچک غذا را از منافذ بین دندان‌ها خارج کنید.

نخ دندان

مسواک مناسب

از مسواک‌های نرم و استاندارد استفاده کنید تا از آسیب زدن به لثه جلوگیری کنید.

مسواک مناسب

پرهیز از قند

از خوردن نوشیدنی‌های شیرین (مانند نوشابه‌های گازدار یا چای شیرین) و غذاهای شیرین خودداری کنید.

پرهیز از قند

میان وعده مناسب

در صورت گرسنگی  بین وعده‌ها سبزیجات، میوه‌های تازه و ماست ساده میل کنید.

میان وعده مناسب

دهانشویه مناسب

از شستن دهان با دهانشویه‌های حاوی الکل خودداری کنید.

دهانشویه مناسب

دخانیات

از استعمال دخانیات بپرهیزید؛ زیرا منجر به بدترشدن التهاب لثه می‌شود.

دخانیات

محلول آب و نمک

شستشوی دهان با محلول آب نمک  می‌تواند به کاهش التهاب لثه کمک کند.

محلول آب و نمک
  • naNO-ATTENTION

    در صورتی که حالت تهوع صبحگاهی و استفراغ دارید، پس از هر بار استفراغ، دهان خود را با آب بشویید. این کار، مانع از آسیب‌رساندن اسید موجود در استفراغ به دندان‌ها می‌شود. دندان‌های خود را بلافاصله بعد از استفراغ، مسواک نزنید؛ زیرا اسید معده باعث نرم‌شدن دندان‌ها می‌شود. بهتر است حدود یک ساعت صبر کرده و سپس مسواک بزنید.

نیاز به مشاوره درمورد بارداری دارید؟

همکاران ما در آزمایشگاه نانو ارومیه با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و یا از طریق واتساپ با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴ منتظر دریافت سؤالات و رزرو وقت آزمایش و راهنمایی شما عزیزان هستند.

همچنین در آزمایشگاه نانو برای دریافت نتیجه آزمایش، نیازی به مراجعه حضوری نیست و در صورت درخواست، نتیجه به‌صورت الکترونیکی به تلفن همراه شما ارسال خواهد شد.

اجتناب از درمان‌های دندانپزشکی در دوران بارداری

هنگامی که به مطب دندانپزشک مراجعه می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که وی از بارداری شما مطلع است.

با دندانپزشک مشورت کنید که آیا می‌توان درمان و پرکردن دندان‌ها را تا زمان تولد نوزاد به تعویق انداخت یا خیر. متخصصان توصیه می‌کنند که پرکننده‌های آمالگامی دندان در دوران بارداری نباید از محل خود بیرون آورده شوند.

در صورت نیاز به تصویربرداری با اشعۀ X، دندانپزشک معمولاً تا زمان تولد نوزاد صبر می‌کند؛ حتی اگر اشعۀ X روی ناحیۀ شکم یا لگن تأثیری نداشته باشد.

دانستنی‌های بیشتر درباره

مشکلات رایج دیگر در بارداری

همراه با شما در مسیر سلامتی مادر و فرزند

بارداری، دورانی شگفت‌انگیز در زندگی خانوادگی است که موجی از خوشبختی و امید را با خود به‌همراه دارد.

اطمینان از سلامت مادر و فرزند در این مسیر، نیازمند مراقبت و نظارت منظم توسط مادر، اطرافیان، و همچنین تیم پزشکی است. در تمام این مسیر برای سنجش سلامتی شما و نوزادی که در آینده به خانواده شما خواهد پیوست، آزمایشگاه نانو در ارومیه همواره در کنار شماست.

همکاران ما در آزمایشگاه نانو ارومیه با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و یا از طریق واتساپ با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴ منتظر دریافت سؤالات شما در زمینه بارداری و رزرو وقت آزمایش برای شما عزیزان هستند.