آزمایش تروپونین (Troponin)

تروپونین پروتئینی است که در عضلات قلب یافت می‌شود. به‌طور معمول، میزان تروپونین تقریباً غیرقابل‌تشخیص در خون است. وقتی عضلات قلب آسیب می‌بینند، تروپونین به جریان خون آزاد می‌شود و با پیشرفت آسیب قلبی، ممکن است مقادیر بیشتری از تروپونین دیده شود.

وقتی که فرد مشکوک به حمله قلبی است پزشکان معمولا میزان تروپونین را چندین بار در طی یک دوره ۲۴ساعته آزمایش می‌کنند. همچنین این تست می‌تواند برای ارزیابی آسیب قلبی مرتبط با بعضی مداخلات پزشکی انجام شود. آزمایش تروپونین نیاز به نمونه خون دارد و معمولا در بخش اورژانس، بیمارستان یا آزمایشگاه انجام می‌شود.

هدف از انجام آزمایش Troponin

رایج‌ترین هدف تست تروپونین این است که مشخص شود آیا علائم بیمار با مشکل قلبی مرتبط است یا خیر. از آنجا که تروپونین به‌طور معمول در خون قابل‌تشخیص نیست، حتی مقادیر کمی از تروپونین می‌تواند نشان‌دهنده آسیب به عضلات قلب باشد.

آزمایش تروپونین اغلب برای تشخیص سندروم حاد کرونری استفاده می‌شود، چندین بیماری که جریان خون به قلب را کاهش می‌دهد، از جمله:

  • حمله قلبی: که حمله قلبی حاد (MI) نیز نامیده می‌شود، زمانی است که جریان خون به قلب مسدود می‌شود و می‌تواند باعث ورود آسیب قلبیِ تهدیدکننده زندگی شود.
  • آنژین ناپایدار: درد قفسه سینه، ناراحتی یا فشار ناشی از کاهش جریان خون به قلب است. آنژین ناپایدار ممکن است منجر به حمله قلبی شود.

هدف دیگر تست تروپونین، ارزیابی بیماران پس از جراحی‌هایی است که می‌تواند بر قلب تأثیر بگذارد. میزان تروپونین ممکن است قبل از عمل جراحی اندازه‌گیری شود و پس از اتمام عمل برای تشخیص هرگونه آسیب احتمالی به قلب نظارت شود.

آنچه در آزمایش Troponin اندازه‌گیری می‌شود

تست تروپونین، مقدار تروپونین T یا تروپونین i را در جریان خون می‌سنجد. این دو پروتئین، انواعی از بیومارکرهای قلبی هستند، موادی که در هنگام آسیب یا استرس قلب در خون آزاد می‌شوند.

تروپونین نقش مهمی در حفظ ضربان قلب دارد و از سه بخش تروپونین T، تروپونین i و تروپونین C تشکیل شده است. آزمایش‌های تروپونین، میزان تروپونین T یا تروپونین i را در خون اندازه‌گیری می‌کند. هر یک از احتمال دارد هر یک از تست‌ها مورد استفاده قرار گیرد؛ آزمایش‌هایی که یک فرد دریافت می‌کند به عوامل مختلفی از جمله آزمایشگاه مورد استفاده بستگی دارد.

چه زمانی باید تست تروپونین را انجام داد؟

اگر علائم حمله قلبی را تجربه کرده‌اید، پزشک ممکن است آزمایش تروپونین را توصیه کند. اگر با علائم حمله قلبی احتمالی به بیمارستان یا اورژانس مراجعه کرده‌اید، پزشک معمولا به عنوان بخشی از ارزیابی پزشکی شما، تست تروپونین را تجویز کند. مقدار تروپونین معمولا در عرض دو تا سه ساعت پس از شروع حمله قلبی شروع به افزایش می‌کند.

اگر علائم حمله قلبی دارید سریعاً باید به پزشک مراجعه کنید. علائم شایع حمله قلبی عبارتند از:

  • درد قفسه سینه
  • فشار دادن یا فشار شدید روی سینه
  • درد از سینه به بازوها، شانه‌ها، گردن، دندان‌ها یا فک می‌رسد
  • خستگی یا ضعف ناگهانی
  • سوزش معده
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • تعریق زیاد
  • تنگی نفس
  • احساس ضعف یا سرگیجه
  • تپش قلب یا ضربان نامنظم قلب
  • اضطراب شدید

همچنین تست تروپونین پس از جراحی‌هایی که می‌تواند بر قلب تأثیر بگذارد، برای ارزیابی بیماران درخواست داده می‌شود. اگر در طول یک عمل جراحی در معرض خطر بالای آسیب قلبی باشید، پزشک معالج احتمالا قبل از انجام جراحی و پس از اتمام عمل، آزمایش تروپونین را پیشنهاد می‌کند.

مراحل انجام آزمایش Troponin

تست تروپونین معمولا در بیمارستان و یا آزمایشگاه انجام می‌شود. اگر در بخش اورژانس هستید یا با علائم حمله قلبی در بیمارستان بستری شده‌اید، میزان تروپونین شما اندازه‌گیری خواهد شد. آزمایش تروپونین معمولا دو یا چند بار در طول ۲۴ ساعت آینده تکرار می‌شود تا بر افزایش شدید یا تغییرات آن در طول زمان نظارت کنند.

آزمایش تروپونین نیاز به نمونه خون دارد. این نمونه معمولا در آزمایشگاه، بیمارستان یا اورژانس از رگ بازو گرفته می‌شود.

آمادگی‌های قبل از آزمایش

برای این آزمایش عموماً نیازی به آمادگی خاصی نیست.

در حین انجام آزمایش

نمونه‌گیر آزمایشگاه، نمونه خون را از رگ بازوی شما خواهد گرفت. وی احتمالا یک نوار در اطراف بازوی شما خواهد بست و ناحیه‌ای را که سوزن در پوست شما قرار می‌گیرد ضدعفونی خواهد نمود. سپس مقدار کمی خون به یک لوله کشیده می‌شود. وقتی سوزن وارد پوست شما می‌شود ممکن است احساس سوزش خفیف داشته باشید.

پس از انجام تست

پس از برداشتن سوزن، از شما خواسته خواهد شد با بانداژ یا یک قطعه گاز استریل، فشار ملایمی را به محل نمونه‌گیری وارد کنید. این کار به جلوگیری از خون‌ریزی کمک می‌کند و می‌تواند مانع از کبودی شود. سپس محل نمونه‌گیری بانداژ خواهد شد. در اکثر موارد پس از تکمیل آزمایش می‌توانید به فعالیت‌های روزمره خود بازگردید.

گرفتن نمونه خون، یک روش بسیار کم‌خطر است. گاهی ممکن است در محل نمونه‌گیری، کبودی خفیف ملاحظه کنید.

انجام آزمایش Troponin در خانه

اگر به دلیل شرایط جسمانی، محدودیت حرکت، مشغله کاری و … امکان مراجعه حضوری به آزمایشگاه را ندارید، با سفارش سرویس نمونه‌گیری در منزل آزمایشگاه نانو در ارومیه، به‌راحتی می‌توانید این آزمایش را در خانه یا محل کار خود انجام دهید.

پرسنل مجرب آزمایشگاه نانو، تخصص و تجهیزات لازم برای این کار را در اختیار دارند و با رعایت تمامی استانداردهای ابلاغی وزارت بهداشت، با هماهنگی قبلی در محل سکونت یا کار شما برای انجام نمونه گیری حاضر خواهند شد.

تماس تلفنی

شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳

تماس تلفنی

واتساپ

ارسال و دریافت اطلاعات با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴

واتساپ

سفارش آنلاین

ثبت سفارش آنلاین در سایت بدون نیاز به پرداخت

سفارش آنلاین

لطفاً توجه داشته باشید که ارائه نام و نام خانوادگی بیمار، سن، کد ملی، آزمایش مورد درخواست، کد رهگیری که از پزشک دریافت کرده‌اید، و یک شماره تماس برای ثبت درخواست ضروری است.

برای درخواست نمونه‌گیری در منزل، بهتر است یک روز قبل با آزمایشگاه تماس بگیرید. برای آزمایش‌های اورژانسی، لطفاً حداقل ۲ ساعت قبل تماس بگیرید.

مزایای انجام آزمایش در

آزمایشگاه نانو ارومیه

آزمایشگاه پاتوبیولوژی نانو، مجهزترین مجموعه آزمایشگاهی بخش غیردولتی در ارومیه و آذربایجان‌غربی است. این مجموعه در محیطی آرام و ایمن با بهره‌گیری از آخرین تجهیزات آزمایشگاهی دنیا، تیم تخصصی مجرب شامل پزشکان آزمایشگاهی و متخصصان آسیب‌شناسی بالینی و تشریحی، مفتخر به ارائه خدماتی با بالاترین دقت و کیفیت به مراجعان عزیز از منطقه شمال‌غرب و کشورهای همجوار است.

تحلیل نتایج آزمایش تروپونین

نتایج آزمایش تروپونین معمولا با استفاده از یک محدوده مرجع گزارش می‌شود. احتمال دارد محدوده مرجع این تست از یک آزمایشگاه به آزمایشگاه دیگر متفاوت باشد، بنابراین مهم است که گزارش آزمایش خود را با دقت بخوانید.

اهمیت مقدار تروپونین می‌تواند به علائم فعلی و سلامت کلی شما بستگی داشته باشد. پزشک شما هنگام تفسیر نتیجه تست تروپونین شما، سایر عوامل را نیز در نظر می‌گیرد.

میزان تروپونین معمولا در ۱۲ ساعت اول پس از شروع حمله قلبی افزایش می‌یابد. اگر تروپونین شما در عرض ۶ تا ۱۲ ساعت پس از تجربه علائمی مانند درد قفسه سینه قابل اندازه‌گیری باشد، ممکن است مؤید این باشد که دچار حمله قلبی شده‌اید. پس از حمله قلبی، میزان تروپونین احتمالا تا یک تا دو هفته بالا می‌ماند.

اگر میزان تروپونین شما در این دوره ۱۲ساعته طبیعی باشد، بعید است که حمله قلبی داشته‌اید.

مقدار تروپونین می‌تواند در نتیجه بیماری‌هایی غیر از حمله قلبی نیز افزایش یابد:

  • انواع دیگر سندروم کرونر حاد، از جمله آنژین ناپایدار
  • میوکاردیت حاد یا التهاب عضله قلب
  • نارسایی احتقانی قلب
  • ضربان قلب غیرطبیعی سریع
  • بیماری‌های کلیوی
  • فشار خون بالای ریه (فشار خون بالا در شریان‌های ریه)
  • آمبولی ریه (لخته خون در ریه‌ها)
  • سندروم تاکوتسوبو، نوعی بیماری قلبی ناشی از استرس
  • تضعیف عضله قلب
  • ضربه به قلب
  • استرس قلبی، از جمله از حرکات ورزشی شدید
  • کووید-۱۹ شدید

افزایش تروپونین می‌تواند در اثر برخی از مداخلات پزشکی باشد. به‌طور کلی، میزان تروپونین ممکن است در بیمارانی که انواع مختلفی از جراحی‌های مرتبط با قلب، جراحی قلب باز یا دفیبریلاسیون قلبی دارند، افزایش یابد.

از آنجا که نتایج تست تروپونین باید در کنار سایر اطلاعات مربوط به سلامت شما تفسیر شود، ضروری است که با پزشک خود در مورد مفهوم نتایج این آزمایش صحبت کنید.

دقت نتایج آزمایش

تست تروپونین به‌طور گسترده‌ای به عنوان یک شاخص مهم برای مشکلات قلبی پذیرفته شده است و اغلب برای تشخیص حمله قلبی استفاده می‌شود. با این حال، هیچ آزمایشی کامل نیست و نتایج منفی و مثبت کاذب می‌تواند رخ دهد.

نتایج منفی کاذب زمانی اتفاق می‌افتد که تروپونین پس از حمله قلبی افزایش نیابد. نتایج منفی کاذب ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد:

  • زمان آزمایش: ممکن است چند ساعت طول بکشد تا میزان تروپونین پس از حمله قلبی افزایش یابد؛ بنابراین تست اولیه ممکن است مقادیر قابل تشخیص تروپونین را نشان ندهد. برای رد کردن نتیجه منفی کاذب، میزان تروپونین معمولا در طی یک دوره ۲۴ ساعته دوباره آزمایش می‌شود تا به دنبال افزایش مقادیر باشند.
  • مصرف مکمل بیوتین: بیوتین نوعی ویتامین B است. مصرف مولتی‌ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی که حاوی بیوتین هستند می‌تواند باعث کاهش میزان تروپونین شود. به همین دلیل اگر مکمل غذایی حاوی بیوتین مصرف می‌کنید، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

نتایج مثبت کاذب زمانی رخ می‌دهد که تروپونین افزایش یابد، اما در واقع هیچ حمله قلبی رخ نداده است. این نتایج گمراه‌کننده می‌تواند به دلیل سایر بیماری‌های افزاینده‌ی میزان تروپونین رخ دهد.

تست‌های تکمیلی

دستورالعمل‌های فعلی برای بیمارانی که برای حمله قلبی ارزیابی می‌شوند، تصریح می‌کند که مقدار تروپونین یک یا چند بار در طول یک دوره ۲۴ ساعته بررسی شود تا تغییر میزان آن در طول زمان پایش شود.

احتمال دارد پزشک شما آزمایش‌های اضافی را همراه با تست تروپونین به عنوان بخشی از ارزیابی بالینی اولیه تجویز نماید، شامل:

  • تصویربرداری از قلب و ریه‌های شما
  • الکتروکاردیوگرام (ECG) برای ثبت فعالیت الکتریکی قلب
  • تست شمارش کامل خون (CBC)
  • سایر آزمایش‌های خون از جمله میزان منیزیم، کراتینین، گلوکز، الکترولیت‌ها و نیتروژن اوره خون (BUN)

با متخصص قلب خود در مورد این‌که کدام آزمایش‌های تکمیلی برای وضعیت پزشکی شما لازم است صحبت کنید. پس از انجام و دریافت نتیجه این تست، می‌توانید این سؤالات را با پزشک خود مطرح کنید:

  • میزان تروپونین من چقدر است؟
  • آیا من حمله قلبی داشتم؟
  • آیا به عضلات قلبم آسیب رسیده است؟
  • آیا آزمایش یا روش‌های دیگری را توصیه می‌کنید؟
  • باید دوباره میزان تروپونینم را آزمایش کنم؟
  • nano-l-hormonal-p-test-i2-1
    نام‌های دیگر این آزمایش

    Cardiac Troponin (cTN), Cardiac Troponin I (cTnI), Cardiac Troponin T (cTnT), Cardiac-Specific Troponin I, Cardiac-Specific Troponin T

  • nano-l-hormonal-p-test-i2-2
    سایر آزمایش‌های مرتبط

    Cardiac Biomarkers, Creatine Kinase (CK) Blood Test, Myoglobin Test, hs-CRP Test (C-Reactive Protein High-Sensitivity), Brain Natriuretic Peptide Test (BNP and NT-proBNP)

راهنمای کامل آشنایی با

تست‌های هورمونی آزمایشگاه نانو

هورمون‌ها، انواع مختلف ترکیبات بیوشیمیایی هستند که به‌عنوان پیام‌رسان در سرتاسر بدن فعالیت دارند. این ترکیبات می‌توانند حرکت اندام‌های بدن را هماهنگ کنند، مولد حس گرسنگی یا رضایت باشند، رشد بدن را مهار یا تحریک نمایند، متابولیسم ما را تنظیم کنند و … هورمون‌ها تقریباً تمامی عملکردهای بدن را تحت‌کنترل نگه می‌دارند.

آزمایش‌های هورمونی، گنجینه بزرگی از ابزارهایی هستند که پزشکان برای شناسایی و کشف مشکلات مهم سلامتی در اختیار دارند. با انجام این آزمایش‌ها می‌توان علت طیف وسیعی از بیماری‌ها را یافته و در اغلب موارد به‌راحتی مدیریت نمود.

آنچه مطالعه کردید بخشی از مجله آزمایش‌های هورمونی است که شامل تمامی موضوعات مهم درباره هورمون‌ها و تست‌های کلیدیِ آنها به زبان ساده است.

پاسخ سؤال خود را نیافته‌اید؟

اگر درباره جزئیات این آزمایش، نحوه نمونه گیری و انجام آن، و یا شرایط خود سؤالی دارید، می‌توانید آن را در محتوای سایت جستجو کنید:

همکاران ما در بخش پذیرش آزمایشگاه نانو و واحد روابط عمومی این مرکز، با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ در ساعات کاری مجموعه، تا حد امکان پاسخگوی سؤالات شما خواهند بود.

لطفاً توجه داشته باشید

محتوای مندرج در این صفحه، صرفاً برای آشنایی شما با علل تجویز و روند انجام این تست طراحی شده است و هرگز نباید به عنوان جایگزین برای روند تشخیص و درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد. اگر به وجود یک بیماری یا عارضه در خود مشکوک هستید، ضروری است به پزشک مربوطه مراجعه نمایید تا بر اساس نتایج معاینات و تست‌های تجویز شده توسط پزشک، وجود یا عدم‌وجود آن تشخیص داده شود.