آشنایی با

دیابت نوع دو و انسولین

نزدیک به یک‌چهارم از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ از انسولین استفاده می‌کنند. در صورتی که شما نیز به دیابت نوع دو مبتلا شده و برای‌تان انسولین تجویز شده است این به معنی ابتلای شما به دیابت نوع ۱ نیست. شما همچنان به دیابت نوع ۲ مبتلا هستید و فقط روش درمانی‌تان تغییر پیدا کرده است.

انجام

انواع تست‌های تخصصی دیابت در ارومیه

مرکز آزمایشگاهی نانو، یک مرکز مجهز تشخیصی در ارومیه است که آمادگی پذیرش و انجام کلیه‌ی آزمایش‌های مربوط به دیابت را داراست.

  • glucosemeter

    غربالگری دیابت

    یک‌سوم از افراد دیابتی، اطلاعی از بیماری ندارند. برای تشخیص زودهنگام دیابت چه باید کرد؟

  • test-tube-1

    آزمایش HbA1c (A1c)

    تعیین میانگین سطح قند خون در ۲ تا ۳ ماه گذشته برای تشخیص ابتلا به پیش‌دیابت و دیابت

  • data

    تست‌های روتین دیابت

    معاینات و آزمایش‌های منظم ضروری برای افراد مبتلا به دیابت و پیش‌دیابت برای کنترل بیماری

از انسولین در چه نوع دیابتی استفاده می شود؟

از انسولین برای درمان دیابت نوع دو استفاده می‌شود زیرا انسولینی که در بدن ساخته می‌شود یا به‌طور مؤثر عمل نمی‌کند که به آن مقاومت به انسولین گفته می‌شود و یا این که در برخی از حالاتِ مقاومت به انسولین است، پانکراس برای جبران این مورد، انسولین بیشتری تولید می‌کند اما به‌مرور زمان، پانکراس آسیب‌دیده و انسولین کمتری تولید خواهد کرد. به همین دلیل از انسولین به‌عنوان درمانی برای دیابت نوع دو استفاده می‌شود.

اگر به‌عنوان دارو به انسولین نیاز دارید، این تقصیر شما نبوده و به معنی عدم‌توانایی شما در کنترل دیابت خود نیست. این تنها، دارو برای کمک به حفظ سلامتی شما است و ممکن است انسولین بهترین گزینه‌ی درمانی برای شما باشد.

انسولین به حفظ سطح قند خون کمک می‌کند و برای کاهش خطر عوارض ناشی از دیابت بسیار مهم است.

چه زمانی نیاز به انسولین دارید؟

زمانی که به دیابت نوع دو مبتلا می‌شوید، فوراً نیازی به مصرف انسولین نیست مگر این که سطح قند خون شما بسیار بالا باشد. از انسولین می‌توان به مدت‌کوتاه و برای کاهش سطح قند خون استفاده کرد.

همچنین در صورتی که سایر دارو‌ها تأثیری در مدیریت قند خون فرد نداشته و یا در کل برای او مناسب نباشند نیز از انسولین کمک گرفته می‌شود.

برخی از افراد در صورتی که در کنترل قند خون خود به مشکل بر می‌خورند باید در محدوده‌ای از زندگی خود مثلاً در دوران بارداری، در صورت ابتلا به بیماری‌های وخیم و یا پس از جراحی، از انسولین استفاده کنند.

باید به یاد داشته باشید، زمانی که از انسولین استفاده می‌کنید به پزشک مراجعه کرده و برای مدیریت بیماری خود انتخاب‌های سالمی بکنید. ورزش منظم و تغذیه‌ی سالم می‌تواند عوارض ناشی از دیابت را کاهش بدهد.

یکی از عوارض استفاده از انسولین در برخی افراد، افزایش وزن است. سازش با این مورد به همراه اطلاع از ابتلای خود به دیابت نوع دو و یا تغییر در روش درمانی برای برخی افراد ممکن است کمی سخت باشد. برای مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سؤال‌های خود توصیه می‌کنیم، با پزشک خود در ارتباط باشید.

دیابت پایان راه نیست!

دیابت، بیماری خطرناک و شایعی است که در کشورهای خاورمیانه از هر ۶ نفر، یک نفر به آن مبتلاست و یک‌سوم از این افراد، اطلاعی از بیماری خود ندارند.

اما این بیماری خطرناک و مادام‌العمر، در صورت تشخیص به‌موقع و رعایت دستورالعمل‌های پزشک، کاملا قابل‌کنترل است. به‌عنوان یک فرد دیابتی می‌توانید مانند افراد عادی از یک زندگی سالم و بدون محدودیت لذت ببرید، به‌شرطی که توصیه‌های پزشک را در مورد نظارت و درمان به‌درستی انجام دهید و تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید که نه تنها برای دیابت، بلکه برای سلامت عمومی شما نیز مفید هستند و محدودیتی برای شما ایجاد نمی‌کنند.

مجله سلامت دیابت که در حال مطالعه بخشی از آن هستید، اختصاص به معرفی جنبه‌های مختلف این بیماری دارد. توصیه می‌کنیم این مجله را از ابتدا مرور کنید تا در مسیر مبارزه با دیابت موفق‌ باشید.

← مجله سلامت دیابت

مجله تخصصی سلامت دیابت | تهیه و انتشار توسط تیم تولید محتوای تدبیرنگر | با تأییدیه علمی آزمایشگاه نانوی ارومیه