تست غربال‌گری عفونت‌های بارداری TORCH

آزمایش TORCH در واقع مجموعه‌ای از آزمایش‌ها برای تشخیص عفونت‌های تهدید کننده زندگی در خانم‌های باردار است. در دوران بارداری، احتمال دارد عفونت‌ها از مادر به جنین منتقل شوند. تست TORCH با تشخیص زودهنگام، به جلوگیری از شکل‌گیری عوارض در نوزاد کمک می‌کند.

نام این مجموعه آزمایش، مخفف عناوین لاتین یک سری از عفونت‌های تحت پوشش غربال‌گری است:

Toxoplasmosis (توکسوپلاسموز)، Other (سایر عفونت‌ها شامل HIV، سیفلیس، ویروس‌های هپاتیت، واریسلا، پاروو ویروس)، Rubella (روبلا یا سرخک آلمانی)، Cytomegalovirus (سیتومگالوویروس)، Herpes simplex (هرپس سیمپلکس).

این تست‌ها، وجود آنتی‌بادی‌های این عفونت‌ها (به‌ویژه آنتی‌بادی‌های IgG و IgM) را بررسی می‌کنند. پزشک با مشاهده علائم مادر و استفاده از این آنتی‌بادی‌ها ارزیابی می‌کند که آیا جنین در معرض عفونت قرار گرفته است یا خیر.

آشنایی با غربالگری عفونت‌های دوران بارداری (TORCH)

عفونت‌های TORCH گروهی از بیماری‌هایی هستند که می‌توانند در دوران بارداری باعث نگرانی شوند. این عفونت‌ها می‌تواند بر جنین در حال رشد یا نوزاد تازه متولد شده تأثیر بگذارد. عدم‌تشخیص یا مدیریت نامناسب می‌تواند منجر به معلولیت‌های مادرزادی جدی، مشکلات رشد و سایر مشکلات سلامتی برای نوزاد گردد. بنابراین، پزشکان اغلب آزمایش TORCH را به مادران حامله و یا نوزادان تازه متولد شده پیشنهاد می‌کنند تا عفونت‌هایی را که می‌تواند به آنها آسیب برساند، غربالگری کنند. تست TORCH یا Torch Panel IgG & IgM Test به‌طور خاص، آنتی‌بادی‌های IgG و IgM در برابر این عفونت‌ها را در خون اندازه‌گیری می‌کند. آنتی‌بادی‌های IgG در خون یک خانم باردار معمولا نشان‌دهنده عفونت گذشته است، در حالی که تشخیص آنتی‌بادی‌های IgM نشان‌دهنده یک عفونت اخیر یا فعال است.

تجزیه و تحلیل این آنتی‌بادی‌ها به پزشکان کمک می‌کند تا خطر عفونت جنین را ارزیابی کنند و در تعیین گزینه‌های مدیریت و درمان مناسب نقش مهمی دارد. انجام این آزمایش برای مادران باردار حیاتی است، زیرا تشخیص و مداخله زودهنگام می‌تواند به کاهش احتمال آلوده شدن جنینِ در حال رشد کمک کند.

علائمی نشان‌دهنده نیاز به تست پنل TORCH

علائم ممکن است بسته به عفونت خاص، سوابق پزشکی و سایر عوامل در هر فرد متفاوت باشد، اما برخی از عوامل رایج که اکثر افراد مشکوک به آنها دچار هستند عبارتند از:

  • تب و خستگی
  • مشکلات تغذیه
  • زردی
  • اختلال شنوایی
  • جوش‌های پوستی غیر‌قابل‌توضیح
  • بزرگ شدن کبد
  • معلولیت‌های یادگیری
  • وزن کم نوزاد در زمان تولد
  • لکه‌های قرمز و بنفش روی بدن

احتمالا پزشک شما با مشاهده‌ی علائم، عوامل خطر و سایر ارزیابی‌های بالینی شما، آزمایش TORCH را برای تأیید علت و سپس هدایت برنامه‌های درمانی یا مدیریت مناسب پیشنهاد دهد.

علل عفونت TORCH

TORCH مخفف گروهی از عوامل عفونی است که به‌صورت بالقوه می‌تواند به جنینِ در حال رشد آسیب برساند. هر یک از حروف این کلمه، مخفف یک بیماری یا زیرگروهی از بیماری‌هاست:

  • TToxoplasmosis (توکسوپلاسموز): توکسوپلاسموز یک بیماری است که در اثر خوردن غذای آلوده، گوشت پخته‌نشده، و یا قرار گرفتن در معرض مدفوع گربه آلوده ایجاد می‌شود. این عفونت، خطر مشکلات رشد را در جنین افزایش می‌دهد.
  • O – سایر عفونت‌ها: سایر بیماری‌ها از جمله HIV، سیفلیس، آبله‌مرغان، ویروس زیکا و غیره، که می‌تواند سلامت جنین را تهدید کند.
  • RRubella (سرخک آلمانی): روبلا یا سرخک آلمانی می‌تواند باعث نقص مادرزادی یا سندروم سرخک مادرزادی شود. افراد واکسینه‌شده کمتر از افراد غیر واکسینه در معرض خطر هستند. اگر واکسینه نشده‌اید، برای به حداقل رساندن خطرات حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
  • CCytomegalovirus (سیتومگالوویروس یا CMV): یک ویروس رایج که می‌تواند از مادر آلوده در دوران بارداری به جنین منتقل شود. ابتلا و عدم‌درمان می‌تواند منجر به از دست دادن شنوایی، معلولیت‌های ذهنی و سایر مشکلات سلامتی در نوزادان شود.
  • HHerpes Simplex (هرپس سیمپلکس یا HSV): هرپس یا HSV 1 یا HSV 2 یک بیماری مقاربتی است که معمولا نوزاد تازه متولد شده را در هنگام زایمان آلوده می‌کند.

به یاد داشته باشید که عفونت‌های TORCH، مسری هستند و به‌راحتی گسترش می‌یابند. بنابراین، تشخیص زودهنگام و مدیریت به‌موقع برای جلوگیری از خطرات احتمالی و جلوگیری از عوارض آنها ضروری است.

هدف از تست مشخصات TORCH

اهداف کلی از انجام این آزمایش شامل این موارد است:

  • کمک به تشخیص عفونت‌های ناشی از بیماری‌های TORCH
  • غربالگری عفونت در خانم‌های باردار و نوزادان تازه‌متولد
  • اندازه‌گیری آنتی‌بادی‌های خاص برای تشخیص و تمایز بین عفونت‌های قبلی یا فعلی

عفونت TORCH اگر در زمان مناسب درمان نشود، می‌تواند باعث نگرانی شده و منجر به سقط جنین در خانم‌های باردار شود، یا زمینه‌ساز مشکلات رشد در نوزادان گردد. تشخیص زودهنگام درمان به موقع و مدیریت بهتر را با حداقل عوارض ممکن تضمین می‌کند.

دلایلی که ممکن است به آزمایش خون TORCH نیاز داشته باشید:

  • غربالگری روتین قبل از زایمان: پزشکان اغلب آزمایش خون پنل TORCH را به‌عنوان بخشی از غربالگری روتین قبل از زایمان، به‌منظور ارزیابی خطر ابتلا به عفونت‌های خاص در خانم باردار، و کمک به شناسایی بیماری‌های فعال یا اخیر که می‌تواند سلامت جنین را تهدید کند، پیشنهاد می‌کنند.
  • داشتن علائم مشکوک: آزمایش TORCH همچنین برای کسانی که علائم مرتبط با عفونت TORCH را دارند پیشنهاد می‌شود تا تأیید شود که آیا بیماری‌های TORCH علت علائم شماست یا خیر.
  • داشتن ریسک بالا: پنل تست TORCH به خانم‌های در معرض عوامل خطر شناخته‌شده برای عفونت TORCH پیشنهاد می‌شود تا احتمال آلوده شدن و انتقال بیماری به کودک را ارزیابی کنند.
  • سابقه بارداری پیچیده: احتمال دارد آزمایش خون TORCH برای خانم‌های باردار با سابقه عوارض در بارداری‌های قبلی (مانند سقط جنین و غیره) برای نظارت بر عود احتمالی تجویز گردد.
  • برنامه‌ریزی برای بارداری: اگر در حال برنامه‌ریزی برای بارداری هستید بعضاً پزشک ممکن است این آزمایش را پیشنهاد کند، زیرا به ارزیابی وضعیت عفونت کمک می‌کند و راهنمایی مناسب برای برنامه‌ریزی بارداری ارائه می‌دهد.
مزایای انجام آزمایش در

آزمایشگاه نانو ارومیه

آزمایشگاه پاتوبیولوژی نانو، مجهزترین مجموعه آزمایشگاهی بخش غیردولتی در ارومیه و آذربایجان‌غربی است. این مجموعه در محیطی آرام و ایمن با بهره‌گیری از آخرین تجهیزات آزمایشگاهی دنیا، تیم تخصصی مجرب شامل پزشکان آزمایشگاهی و متخصصان آسیب‌شناسی بالینی و تشریحی، مفتخر به ارائه خدماتی با بالاترین دقت و کیفیت به مراجعان عزیز از منطقه شمال‌غرب و کشورهای همجوار است.

آزمایش در خانه

اگر به دلیل شرایط جسمانی، محدودیت حرکت، مشغله کاری و … امکان مراجعه حضوری به آزمایشگاه را ندارید، با سفارش سرویس نمونه‌گیری در منزل آزمایشگاه نانو در ارومیه، به‌راحتی می‌توانید آزمایش‌های تجویز شده را در خانه یا محل کار خود انجام دهید.

پرسنل مجرب آزمایشگاه نانو، تخصص و تجهیزات لازم برای این کار را در اختیار دارند و با رعایت تمامی استانداردهای ابلاغی وزارت بهداشت، با هماهنگی قبلی در محل سکونت یا کار شما برای انجام نمونه گیری حاضر خواهند شد.

تماس تلفنی

شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳

تماس تلفنی

واتساپ

ارسال و دریافت اطلاعات با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴

واتساپ

سفارش آنلاین

ثبت سفارش آنلاین در سایت بدون نیاز به پرداخت

سفارش آنلاین

لطفاً توجه داشته باشید که ارائه نام و نام خانوادگی بیمار، سن، کد ملی، آزمایش مورد درخواست، کد رهگیری که از پزشک دریافت کرده‌اید، و یک شماره تماس برای ثبت درخواست ضروری است.

برای درخواست نمونه‌گیری در منزل، بهتر است یک روز قبل با آزمایشگاه تماس بگیرید. برای آزمایش‌های اورژانسی، لطفاً حداقل ۲ ساعت قبل تماس بگیرید.

آمادگی پیش از آزمایش خون پنل TORCH

برای تست TORCH نیاز به آمادگی خاصی نیست. با این حال، این دستورالعمل‌های را در نظر بگیرید:

  • آزمایش TORCH می‌تواند در هر زمان از روز انجام شود و هیچ محدودیت غذایی لازم نیست.
  • در طول آزمایش خود را هیدراته و آرام نگه دارید، زیرا در غیر این صورت احتمال دارد بر نتایج آزمایش تأثیر بگذارد.
  • در مورد هر دارویی که مصرف می‌کنید به پزشک خود اطلاع دهید و دستورالعمل‌های آنها را برای اطمینان از دقت در نتایج آزمایش دنبال کنید.
  • اگر آلرژی یا ترس از تزریق شناخته‌شده‌ای دارید، آن را با نمونه‌گیر در میان بگذارید، زیرا ممکن است به شما کمک کند اضطراب یا ترس خود را کنترل کنید، مسئله‌ای که برای جلوگیری از اختلال در نتایج آزمایش ضروری است.

تفسیر نتیجه آزمایش

نتایج معمولا به صورت مثبت یا منفی نمایش داده می‌شوند، که نشان‌دهنده وجود یا عدم‌وجود آنتی‌بادی‌های IgG برای هر یک از این عوامل عفونی (توکسوپلاسما، سرخجه و CMV) است. وجود آنتی‌بادی‌های IgM در مادر می‌تواند بیانگر عفونت اخیر در اثر آن ارگانیسم باشد. آنتی‌بادی‌های IgM تولید شده در بدن مادر نمی‌توانند از جفت عبور کنند بنابراین وجود این نوع آنتی‌بادی در نوزاد به شدت نشان‌دهنده عفونت فعال است. وجود IgG و عدم‌وجود آنتی‌بادی IgM در نوزاد می‌تواند نشانگر انتقال غیرفعال آنتی‌بادی مادر به نوزاد باشد و نشان‌دهنده عفونت فعال در نوزاد نیست.

به همین ترتیب، وجود آنتی‌بادی IgM در خانم باردار نشان‌دهنده عفونت اخیر یا فعال شدن مجدد ویروس یا انگل است. آزمایش‌های بیشتری برای تأیید این نتایج باید انجام شود زیرا ممکن است آنتی‌بادی IgM به دلایل دیگر وجود داشته باشد و ادامه یابد. آنتی‌بادی IgG در یک خانم باردار ممکن است نشانه‌ای از عفونت گذشته با یکی از این عوامل عفونی باشد. با آزمایش نمونه خون دوم که حداقل دو هفته بعد گرفته می‌شود، می‌توان میزان آنتی‌بادی را مقایسه کرد. اگر نمونه خون دوم، افزایش آنتی‌بادی IgG را نشان دهد، به‌شدت نشان‌دهنده عفونت اخیر با عامل عفونی است.

نکاتی برای کاهش خطر عفونت TORCH

رعایت برخی نکات و مراقبت‌های بهداشتی در پیشگیری از این بیماری‌ها می‌تواند کارساز باشد:

  • شستشوی مکرر دست و رعایت بهداشت مهم‌ترین قدمی است که می‌تواند به‌طور مؤثر از انتقال عفونت جلوگیری کند، به‌خصوص اگر با منبع عفونت در تماس بوده‌اید.
  • غذاهای کم‌پخته یا آلوده می‌توانند باعث توکسوپلاسموز شوند.
  • میوه‌ها و سبزیجات را قبل از مصرف به درستی بشویید تا خطر عفونت TORCH کاهش یابد.
  • تست‌های پیشنهادی توسط پزشک را به‌موقع انجام دهید و به دنبال مراقبت‌های پزشکی مناسب برای جلوگیری از عوارض باشید.

جمع‌بندی

انواع آزمایش هورمونی می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در مورد عملکرد بدن شما فراهم کند و در بسیاری از موارد، زمینه‌ساز یافتن راه‌حل برای مشکل ریشه‌ای باشد، چیزی که در نگاه اول به نظر نمی‌رسد ارتباطی به هورمون‌های شما داشته باشد.

برای انجام آزمایش‌های هورمونی در ارومیه و یا سؤال درباره آنها، همکاران ما با تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ آماده پاسخگویی هستند.

راهنمای کامل آشنایی با

تست‌های هورمونی آزمایشگاه نانو

هورمون‌ها، انواع مختلف ترکیبات بیوشیمیایی هستند که به‌عنوان پیام‌رسان در سرتاسر بدن فعالیت دارند. این ترکیبات می‌توانند حرکت اندام‌های بدن را هماهنگ کنند، مولد حس گرسنگی یا رضایت باشند، رشد بدن را مهار یا تحریک نمایند، متابولیسم ما را تنظیم کنند و … هورمون‌ها تقریباً تمامی عملکردهای بدن را تحت‌کنترل نگه می‌دارند.

آزمایش‌های هورمونی، گنجینه بزرگی از ابزارهایی هستند که پزشکان برای شناسایی و کشف مشکلات مهم سلامتی در اختیار دارند. با انجام این آزمایش‌ها می‌توان علت طیف وسیعی از بیماری‌ها را یافته و در اغلب موارد به‌راحتی مدیریت نمود.

آنچه مطالعه کردید بخشی از مجله آزمایش‌های هورمونی است که شامل تمامی موضوعات مهم درباره هورمون‌ها و تست‌های کلیدیِ آنها به زبان ساده است.

پاسخ سؤالات خود را بیابید

اگر درباره آزمایش‌های هورمونی، نحوه نمونه‌گیری و انجام آنها، و یا شرایط خود سؤالی دارید، می‌توانید آن را در محتوای سایت جستجو کنید:

همکاران ما در بخش پذیرش آزمایشگاه نانو و واحد روابط عمومی این مرکز، با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ در ساعات کاری مجموعه، تا حد امکان پاسخگوی سؤالات شما خواهند بود.

لطفاً توجه داشته باشید

محتوای مندرج در این صفحه، صرفاً برای آشنایی شما با این موضوع طراحی شده است و هرگز نباید به عنوان جایگزین برای روند تشخیص و درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد. اگر به وجود یک بیماری یا عارضه در خود مشکوک هستید، ضروری است به پزشک مربوطه مراجعه نمایید تا بر اساس نتایج معاینات و تست‌های تجویز شده توسط پزشک، وجود یا عدم‌وجود آن تشخیص داده شود.