آزمایش لوپوس آنتی کواگولانت (Lupus Anticoagulant)

لوپوس آنتی کواگولانت (Lupus Anticoagulant) یا به اختصار LA، یک نوع آنتی‌بادی است.

اصولا سیستم ایمنی بدن انسان، آنتی‌بادی‌هایی برای محافظت از بدن تولید می‌کند، پروتئین‌های خاصی که مانند ارتشی از ربات‌های امنیتی عمل می‌کنند و میکروب‌ها، آلرژن‌ها یا سموم را در خون پیدا کرده و از بین می‌برند. وقتی سیستم ایمنی بدن شما یک ماده ناخواسته جدید را در بدن شما تشخیص می‌دهد، آنتی‌بادی‌هایی را برای پیدا کردن و نابود کردن آن مهاجم، سفارشی‌سازی می‌کند. اما گاهی اوقات، سیستم ایمنی بدن به جای محافظت از بدن، آنتی‌بادی‌هایی می‌سازد که به خود بدن آسیب می‌رساند. لوپوس آنتی کواگولانت، یکی از انواع آنتی‌بادی‌های مضر است.

لوپوس آنتی کواگولانت (LA) یکی از سه آنتی‌بادی معیوب به نام آنتی‌بادی‌های آنتی‌فسفولیپید (Anti-Phospholipid) است. این آنتی‌بادی‌ها می‌توانند باعث سندروم آنتی‌فسفولیپید (APS) شوند. APS یک بیماری خود-ایمنی است که باعث می‌شود بدن شما بسیار بیشتر از حد معمول لخته‌های خونی ایجاد کند.

هدف از انجام آزمایش Lupus Anticoagulant

آزمایش فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس یک سری آزمایش است که برای تشخیص فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس (LA) در خون کاربرد دارد. LA یک اتوآنتی‌بادی است که با تشکیل لخته خون بیش از حد مرتبط است. آزمایش LA ممکن است برای کمک به تعیین علت:

  • لخته خون غیر‌قابل‌توضیح (ترومبوز) در رگ یا شریان
  • سقط‌جنین‌های مکرر
  • نتیجه تست PTT بیش از حد طولانی و غیر‌قابل‌توضیح؛ تست PTT، زمان لازم برای لخته شدن نمونه خون در یک لوله آزمایش پس از اضافه شدن واکنش‌دهنده‌ها اندازه‌گیری می‌کند. تست LA به تعیین این‌که آیا نتیجه PTT طولانی‌مدت، بر اثر یک مهار‌کننده اختصاصی مانند یک آنتی‌بادی در برابر یک عامل انعقادی خاص، یا بر اثر یک مهارکننده غیر اختصاصی مانند فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس، یا به دلیل کمبود عوامل انعقادی است.

همچنین می‌توان برای این اهداف از تست LA استفاده کرد:

  • همراه با آزمایش‌های آنتی‌بادی کاردیولیپین و گلیکوپروتئین I ضد-بتا-۲ برای تشخیص سندروم آنتی‌فسفولیپید (APS)
  • همراه با آزمایش‌هایی مانند فاکتور V Leiden ، آنتی‌ترومبین یا پروتئین‌های C و S برای کمک به تشخیص اختلال لخته شدن بیش از حد (ترومبوفیلی)
  • برای مشخص نمودن این‌که آیا فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس، موقت (گذرا) یا مداوم است

LA نمی‌تواند به‌طور مستقیم اندازه‌گیری شود و هیچ تست یا روش استانداردی برای تشخیص حضور LA در خون وجود ندارد. لذا از یک سری آزمایش برای تأیید یا رد کردن اتوآنتی‌بادی استفاده می‌شود:

  • برای تشخیص فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس توصیه می‌شود که دو آزمایش در ابتدا استفاده شود. حساس‌ترین آزمایش‌ها، DRVVT و PTT-LA است که از واکنش‌دهنده‌های حاوی مقادیر پایین فسفولیپید استفاده می‌کند. آزمایش‌های تکمیلی برای تأیید یا حذف وجود فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس انجام می‌شود، شامل:
  • مطالعه مخلوط کردن: حجم مساوی پلاسمای بیمار با پلاسمای جمع‌شده “عادی” مخلوط می‌شود و تست PTT یا DRVVT بر روی این مخلوط انجام می‌شود.
  • اصلاح / خنثی سازی (معروف به La-Confirm) مقادیر بالای فسفولیپیدها به نمونه بیمار اضافه می‌شود و تست DRVVT و PTT-LA انجام می‌شود. سپس نتایج با نتایج La-Screen مقایسه می‌شود و تفسیر نتیجه توسط یک تکنسین آزمایشگاهی یا پاتولوژیست انجام می‌شود.

آنچه در آزمایش لوپوس آنتی کواگولانت اندازه‌گیری می‌شود

فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس (LA)، آنتی‌بادی‌های تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن هستند که به اشتباه به اجزای خاصی از سلول‌های بدن حمله می‌کنند. آنها به‌طور خاص فسفولیپیدها و همچنین پروتئین‌های مرتبط با فسفولیپیدها را هدف قرار می‌دهند که در لایه بیرونی سلول‌ها (غشای سلولی) یافت می‌شوند. این اتوآنتی‌بادی‌ها به گونه‌ای در روند لخته شدن خون دخالت می‌کنند که به‌طور کامل درک نشده و خطر ابتلا به لخته شدن خون را افزایش می‌دهند. تست فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس یک سری آزمایش است که حضور LA را در خون تشخیص می‌دهد.

هیچ آزمایش واحدی برای تشخیص فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس وجود ندارد و نمی‌توان آن را مستقیما اندازه‌گیری کرد. حضور LA معمولا توسط یک پانل از تست‌های متوالی تعیین می‌شود که استاندارد سازی خاصی برای آن وجود ندارد.

  • بررسی اولیه معمولا شامل یک یا چند آزمایش است که به واکنش‌دهنده‌های حاوی فسفولیپید بستگی دارد، معمولا PTT و LA-sensitive PTT) یا DRVVT. این آزمایش‌ها زمان لازم برای لخته شدن نمونه پلاسما را اندازه‌گیری می‌کنند؛ وجود LA این زمان را طولانی می‌کند.
  • بسته به نتایج این آزمایش‌ها اولیه، تست‌های تکمیلیِ خاصی برای تأیید یا حذف احتمال وجود فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس انجام می‌شود.

LA می‌تواند خطر ایجاد لخته خون در رگ و شریان را افزایش دهد، که در اغلب موارد در رگ‌های پاها اتفاق می‌افتد (معروف به ترومبوز رگ عمیق یا DVT). این لخته‌ها ممکن است جریان خون را در هر قسمت از بدن مسدود کنند و منجر به سکته مغزی، حمله قلبی یا آمبولی ریه شوند. LA همچنین با سقط‌جنین‌های مکرر همراه است.

فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس یکی از سه آنتی‌بادی اصلی آنتی‌فسفولیپید است که با افزایش خطر ترومبوز و سندروم آنتی‌بادی آنتی‌فسفولیپید (APS) همراه است، یک اختلال خود-ایمنی که با تشکیل لخته خون بیش از حد، نارسایی اندام و عوارض بارداری مشخص می‌شود. دو مورد دیگر، آنتی‌بادی‌های کاردیولیپین و آنتی‌بادی بتا-۲ گلیکوپروتئین ۱ هستند. این دو به صورت جداگانه و یا در ترکیب با هم، احتمال لخته شدن به‌طور نامناسب را افزایش می‌دهند. افراد مبتلا به APS در معرض خطر بیشتری برای لخته شدن خون هستند، اگر آزمایش آنها برای هر سه آنتی‌بادی مثبت باشد. با این حال، ترومبوز در افراد مبتلا به LA شایع‌تر به نظر می‌رسد.

لزوماً همه افراد دارای آنتی‌بادی‌های آنتی‌فسفولیپید، این علائم را ایجاد نمی‌کنند. آنتی‌بادی‌های آنتی‌فسفولیپید در حدود ۵% از افراد سالم وجود دارد.

چه زمانی باید تست Anti Phospholipid را انجام داد؟

آزمایش فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس همراه با آزمایش‌های دیگر وقتی تجویز می‌شود که:

  • فرد بیمار، لخته خون غیر‌قابل‌توضیح در رگ یا شریان داشته باشد؛ علائم و نشانه‌ها می‌توانند شامل درد، تورم و تغییر رنگ در پا در مورد ترومبوز رگ عمیق (DVT)، تا خستگی، عرق کردن و تنفس سریع با آمبولی ریه (PE) باشد.
  • فرد دارای علائم و نشانه‌های APS است؛ شبیه به علائمی که در بالا ذکر شد.
  • یک خانم سقط‌های مکرر را تجربه می‌کند
  • بیمار، تست PTT به مدت طولانی غیرقابل‌توضیح دارد.

اگر نتایج تست بیانگر وجود فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس (LA) باشد، آزمایش معمولا حدود ۱۲ هفته بعد تکرار می‌شود تا تأیید شود که این مسئله همچنان وجود دارد، خصوصاً در افرادی که برای APS آزمایش می‌شوند.

وقتی که فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس در ابتدا منفی است، اما فرد دارای یک بیماری خود-ایمنی مانند لوپوس است، پزشک ممکن است گاهی یک یا چند تست غربالگری فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس را تکرار کند، که معمولا تست PTT است، برای تعیین این‌که آیا آنتی‌بادی از آخرین باری که آزمایش انجام شده بود، افزایش یافته است.

مراحل انجام آزمایش Lupus Anticoagulant

این تست نیاز به گرفتن نمونه خون دارد که در اغلب موارد از بازوی شما در آزمایشگاه و یا در خانه توسط پرسنل آزمایشگاه نانو گرفته می‌شود.

آمادگی‌های قبل از آزمایش

برای این آزمایش عموماً نیازی به آمادگی خاصی نیست. پزشک معالج‌تان به شما خواهد گفت که آیا لازم است موقتاً مصرف برخی داروها یا مکمل‌ها را قبل از آزمایش متوقف کنید یا خیر.

در حین انجام آزمایش

نمونه‌گیر آزمایشگاه نانو، نمونه خون را از رگ بازوی شما خواهد گرفت. وی احتمالا یک نوار در اطراف بازوی شما خواهد بست و ناحیه‌ای را که سوزن در پوست شما قرار می‌گیرد ضدعفونی خواهد نمود. سپس مقدار کمی خون به یک لوله کشیده می‌شود. وقتی سوزن وارد پوست شما می‌شود ممکن است احساس سوزش خفیف داشته باشید.

پس از انجام تست

پس از برداشتن سوزن، از شما خواسته خواهد شد با بانداژ یا یک قطعه گاز استریل، فشار ملایمی را به محل نمونه‌گیری وارد کنید. این کار به جلوگیری از خون‌ریزی کمک می‌کند و می‌تواند مانع از کبودی شود. سپس محل نمونه‌گیری بانداژ خواهد شد. در اکثر موارد پس از تکمیل آزمایش می‌توانید به فعالیت‌های روزمره خود بازگردید.

گرفتن نمونه خون، یک روش بسیار کم‌خطر است. گاهی ممکن است در محل نمونه‌گیری، کبودی خفیف ملاحظه کنید.

انجام آزمایش Lupus Anticoagulant در خانه

اگر به دلیل شرایط جسمانی، محدودیت حرکت، مشغله کاری و … امکان مراجعه حضوری به آزمایشگاه را ندارید، با سفارش سرویس نمونه‌گیری در منزل آزمایشگاه نانو در ارومیه، به‌راحتی می‌توانید این آزمایش را در خانه یا محل کار خود انجام دهید.

پرسنل مجرب آزمایشگاه نانو، تخصص و تجهیزات لازم برای این کار را در اختیار دارند و با رعایت تمامی استانداردهای ابلاغی وزارت بهداشت، با هماهنگی قبلی در محل سکونت یا کار شما برای انجام نمونه گیری حاضر خواهند شد.

تماس تلفنی

شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳

تماس تلفنی

واتساپ

ارسال و دریافت اطلاعات با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴

واتساپ

سفارش آنلاین

ثبت سفارش آنلاین در سایت بدون نیاز به پرداخت

سفارش آنلاین

لطفاً توجه داشته باشید که ارائه نام و نام خانوادگی بیمار، سن، کد ملی، آزمایش مورد درخواست، کد رهگیری که از پزشک دریافت کرده‌اید، و یک شماره تماس برای ثبت درخواست ضروری است.

برای درخواست نمونه‌گیری در منزل، بهتر است یک روز قبل با آزمایشگاه تماس بگیرید. برای آزمایش‌های اورژانسی، لطفاً حداقل ۲ ساعت قبل تماس بگیرید.

مزایای انجام آزمایش در

آزمایشگاه نانو ارومیه

آزمایشگاه پاتوبیولوژی نانو، مجهزترین مجموعه آزمایشگاهی بخش غیردولتی در ارومیه و آذربایجان‌غربی است. این مجموعه در محیطی آرام و ایمن با بهره‌گیری از آخرین تجهیزات آزمایشگاهی دنیا، تیم تخصصی مجرب شامل پزشکان آزمایشگاهی و متخصصان آسیب‌شناسی بالینی و تشریحی، مفتخر به ارائه خدماتی با بالاترین دقت و کیفیت به مراجعان عزیز از منطقه شمال‌غرب و کشورهای همجوار است.

تحلیل نتایج آزمایش لوپوس آنتی کواگولانت

نتایج آزمایش‌های LA یا منجر به احتمال داشتن LA می‌شود، و یا احتمال آن را پایین نشان می‌دهد. گزارش آزمایشگاهی در این مورد ممکن است تا حدی پیچیده باشد، اما معمولا تفسیر نتایج را ارائه می‌دهد و بیان می‌کند که آیا LA وجود دارد یا خیر. تفسیر نتایج تست LA، مانند سایر آزمایش‌های اختلالات لخته شدن، دشوار است؛ بهترین ارزیابی توسط تکنسین‌های آزمایشگاهی و پزشکان باتجربه در این زمینه امکان‌پذیر است.

اگرچه آزمایش‌های اولیه انجام‌شده برای LA ممکن است متفاوت باشد، اما معمولا با PTT با مدت‌زمان طولانی شروع می‌شود. نتیجه PTT طبیعی (و نه طولانی) ممکن است به این معنی باشد که LA اصلا وجود ندارد. با این حال، ممکن است آزمایش به اندازه کافی حساس نباشد تا LA را تشخیص دهد و نیاز به انجام تست PTT-LA باشد.

نتایج نشان‌دهنده‌ی حضور LA ممکن است به این معنی باشد که علائم و نشانه‌های فرد حداقل تا حدی به LA مربوط می‌شود. وقتی نتایج نشان می‌دهد که LA وجود ندارد، احتمالا علائم دیده‌شده در بیمار، مانند PTT طولانی‌مدت، بر اثر برخی از مشکلات دیگر مانند کمبود عوامل انعقادی است.

به عنوان مثال، اگر LA حداقل در دو یا چند مورد با فاصله ۱۲ هفته مثبت باشد، نتایج می‌تواند نشانگر سندروم آنتی‌فسفولیپید باشد. آزمایش فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس اغلب در کنار تست آنتی‌بادی کاردیولیپین، و آنتی‌بادی‌های گلیکوپروتئین I ضد-بتا-۲ برای کمک به تشخیص سندروم آنتی‌فسفولیپید انجام می‌شود. نتایج تست‌ها همراه با معیارهای بالینی، با هم تفسیر می‌شوند.

احتمال دارد بعضی آزمایش‌های دیگر برای کمک به تأیید تشخیص لوپوس آنتی‌کواگولانت و یا برای کمک به رد کردن سایر علل PTT طولانی‌مدت انجام شود. نمونه‌هایی از این موارد عبارتند از:

  • آزمایش‌های فاکتور انعقاد (به عنوان مثال فیبرینوژن). این تست ممکن است برای رد کردن احتمال کمبود فاکتور دستور داده شود که ممکن است باعث PTT طولانی‌مدت و بروز خونریزی شود؛ همچنین پانل آزمایش‌های فاکتور می‌تواند در تشخیص کمبود فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس و یا فاکتور کمک کند.
  • تعداد کامل خون (CBC). آزمایش CBC شامل شمارش تعداد پلاکت‌هاست؛ ترومبوسیتوپنی خفیف تا متوسط (تعداد پلاکت پایین) اغلب همراه با فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس دیده می‌شود؛ ترومبوسیتوپنی متوسط تا شدید ممکن است در بیماران تحت درمان ضد انعقاد (هپارین) برای ترومبوز مرتبط با فاکتورهای ضدانعقادی لوپوس ایجاد شود.
  • زمان ترومبین. اگر آزمایش زمان ترومبین طبیعی باشد، آلودگی هپارین به عنوان علت PTT طولانی‌مدت حذف می‌شود.
  • nano-l-hormonal-p-test-i2-1
    نام‌های دیگر این آزمایش

    LA LAC Lupus Inhibitor LA Sensitive PTT PTT-LA Dilute Russell Viper Venom Test DRVVT Modified Russell Viper Venom Test MRVVT

  • nano-l-hormonal-p-test-i2-2
    سایر آزمایش‌های مرتبط

    PTT Blood Test (Partial Thromboplastin Time), Thrombin Time, Antithrombin, Cardiolipin Antibody Test, Beta-2 Glycoprotein 1 Antibodies, PT/INR Test (Prothrombin Time and International Normalized Ratio), Factor V Leiden Mutation and PT 20210 Mutation, Homocysteine Test, Protein C and Protein S

راهنمای کامل آشنایی با

تست‌های هورمونی آزمایشگاه نانو

هورمون‌ها، انواع مختلف ترکیبات بیوشیمیایی هستند که به‌عنوان پیام‌رسان در سرتاسر بدن فعالیت دارند. این ترکیبات می‌توانند حرکت اندام‌های بدن را هماهنگ کنند، مولد حس گرسنگی یا رضایت باشند، رشد بدن را مهار یا تحریک نمایند، متابولیسم ما را تنظیم کنند و … هورمون‌ها تقریباً تمامی عملکردهای بدن را تحت‌کنترل نگه می‌دارند.

آزمایش‌های هورمونی، گنجینه بزرگی از ابزارهایی هستند که پزشکان برای شناسایی و کشف مشکلات مهم سلامتی در اختیار دارند. با انجام این آزمایش‌ها می‌توان علت طیف وسیعی از بیماری‌ها را یافته و در اغلب موارد به‌راحتی مدیریت نمود.

آنچه مطالعه کردید بخشی از مجله آزمایش‌های هورمونی است که شامل تمامی موضوعات مهم درباره هورمون‌ها و تست‌های کلیدیِ آنها به زبان ساده است.

پاسخ سؤال خود را نیافته‌اید؟

اگر درباره جزئیات این آزمایش، نحوه نمونه گیری و انجام آن، و یا شرایط خود سؤالی دارید، می‌توانید آن را در محتوای سایت جستجو کنید:

همکاران ما در بخش پذیرش آزمایشگاه نانو و واحد روابط عمومی این مرکز، با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ در ساعات کاری مجموعه، تا حد امکان پاسخگوی سؤالات شما خواهند بود.

لطفاً توجه داشته باشید

محتوای مندرج در این صفحه، صرفاً برای آشنایی شما با علل تجویز و روند انجام این تست طراحی شده است و هرگز نباید به عنوان جایگزین برای روند تشخیص و درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد. اگر به وجود یک بیماری یا عارضه در خود مشکوک هستید، ضروری است به پزشک مربوطه مراجعه نمایید تا بر اساس نتایج معاینات و تست‌های تجویز شده توسط پزشک، وجود یا عدم‌وجود آن تشخیص داده شود.