تیروئید

هفت توصیه برای افراد دارای مشکل تیروئید در فصل سرما

اگر به نوعی از بیماری کم‌کاری تیروئید (Hypothyroidism) مبتلا هستید، احتمالا متوجه شده‌اید که علائم بیماری در زمستان بیشتر ظاهر می‌شوند. دلیل این حالت این است که با کاهش دما، تیروئید برای عملکرد صحیح باید سخت‌تر کار کند. تیروئید عضوی ضروری برای تنظیم گرما و متابولیسم بدن است و می‌تواند شما را در برابر اثرات تغییرات دمایی در فصل زمستان در معرض خطر قرار دهد.

در این مقاله، هفت راهکار مفید برای حمایت از عملکرد تیروئید در ماه‌های سرد آمده است تا بتوانید این فصل را با سلامتی و آسایش سپری کنید.

 

وضعیت تیروئید خود را بررسی کنید

هوای سرد می‌تواند نیاز بدن شما به هورمون تیروئید را افزایش دهد و علائم کم‌کاری تیروئید را ایجاد و یا تشدید کند. معمولاً در ماه‌های سردتر، سطح هورمون محرک تیروئید (TSH) افزایش می‌یابد و سطح T4 آزاد و T3 آزاد کاهش می‌یابد.

اگر متوجه شدید که علائم کم‌کاری تیروئید با سردتر شدن هوا بدتر می‌شود، توصیه می‌کنیم که آزمایش تیروئید انجام دهید. در فصول سرد ممکن است نیاز به افزایش دوز جایگزینی هورمون تیروئید داشته باشید. برخی از پزشکان، افزایش خودکار دوز بیماران را در طول ماه‌های سردتر، یک روش استاندارد می‌دانند.

 

مطمئن شوید که داروهای درست را مصرف می‌کنید

برخی از بیماران با داروهای طبیعی تیروئید نتیجه بهتری می‌گیرند. برخی، به افزودن یک داروی T3 (مانند Cytomel) نیاز دارند، و برخی دیگر با تغییر قرص لووتیروکسین مصنوعی از یک شرکت دیگر، بهترین نتیجه را می‌گیرند. اگر در زمستان احساس خوبی ندارید، فرصت مناسبی است که با پزشک خود در مورد آزمایش یک داروی متفاوت صحبت کنید.

 

کمی آفتاب بگیرید

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض نور خورشید بر هورمون‌هایی تأثیر می‌گذارد که هم بر روی شیمی مغز و هم بر سیستم غدد درون‌ریز اثر دارند. حتی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار گرفتن در معرض نور در فضای باز در روز می‌تواند به دفع خستگی و افسردگی کمک کند. یکی دیگر از دلایل مهم برای جستجوی نور خورشید، دریافت ویتامین D است که برای عملکرد تیروئید حیاتی است.

اگر مستعد ابتلا به اختلال عاطفی فصلی هستید و در طول ماه‌های سردتر، دچار افزایش وزن و احساس افسردگی شدید می‌شوید، نور درمانی را به عنوان مکملی برای نور خورشید در نظر بگیرید. می‌توانید یک جعبه نور درمانی با قیمت مناسب و یا یک چراغ رومیزی برای کمک به مقابله با روزهای کوتاه‌تر و سردتر تهیه کنید.

با این حال، این لامپ‌ها ویتامین D را تأمین نمی‌کنند، بنابراین اگر مرتباً بیرون نمی‌روید، لازم است سطح ویتامین D خود را بررسی کنید. پزشک شما ممکن است یک مکمل غذایی را در این مورد توصیه کند.

  • nano-i-test-01
    انجام آزمایش های تیروئید در ارومیه

    توجه داشته باشید که به دلیل تغییرات فصلیِ طبیعی در سطح هورمون‌های بدن، ممکن است افراد بدونِ مشکلِ تیروئید در طول ماه‌های زمستان به اشتباه به عنوان کم‌کاری تیروئید تشخیص داده ‌شوند. برای سؤال درباره نحوه انجام آزمایش های مرتبط با تیروئید در ارومیه، با پذیرش آزمایشگاه نانو تماس بگیرید.

تحرک داشته باشید

گرچه آب و هوای سرد ممکن است تمایل شما را به ورزش کردن کمتر کند، اما این بازه، بهترین زمان برای فعال ماندن یا شروع یک برنامه ورزشی است. فرقی ندارد که چگونه این کار را انجام می‌دهید: در باشگاه ورزش کنید، یک برنامه پیاده‌روی شروع کنید، و یا در کلاس یوگا شرکت کنید یا پیلاتس انجام دهید. ورزش منظم می‌تواند به از بین بردن افسردگی و کاهش استرس کمک کند (و صد البته به شما کمک می‌کند از افزایش وزن طبیعی در فصل زمستان جلوگیری کنید).

 

میل به خوردن شیرینی‌ها را کنترل کنید

طبیعی است که در یک روز سرد به دنبال شکلات داغ و کلوچه باشید، اما باید بدانید مصرف شیرینی ممکن است تیروئید شما را خوشحال نکند. بسیاری از افراد مبتلا به بیماری تیروئید متوجه می‌شوند که مستعد تأثیرات منفی قند فرآوری‌شده، مانند رشد بیش از حد مخمر (کاندیدیازیس) یا مقاومت به انسولین هستند. مصرف شکر همچنین می‌تواند باعث افزایش وزن و افسردگی در زمستان شود؛ بنابراین منطقی است که حتی‌الامکان از خوراکی‌های شیرین بپرهیزید و خوراکی‌های سالم‌تری پیدا کنید.

 

به اندازه کافی بخوابید

امروزه از بسیاری افراد می‌شنویم که خواب کافی ندارند. اگر این مسئله را با یک بیماری تیروئید ترکیب کنید، درخواهید یافت که بسیاری از مبتلایان به این عارضه، دچار محرومیت مزمن از خواب هستند. بیماری‌های خود-ایمنی، عدم‌تعادل هورمونی و مشکل در کاهش وزن، همگی با خواب ناکافی تشدید می‌شوند، بنابراین دریافت خواب کافی در این فصل بسیار مهم است.

بزرگسالان بدون مشکل تیروئید، هفت تا هشت ساعت خواب در شبانه‌روز باید داشته باشند. بسیاری از بیماران تیروئیدی به خصوص در فصل زمستان به خواب بیشتری نیاز دارند. پس به جای تماشای طولانی‌مدت تلویزیون و پرخوریِ آخر شب، خواب کافی دریافت کنید.

 

استرس را کاهش دهید

استرس برای سلامتی هیچ کس خوب نیست. سعی کنید راهکارهایی برای کاهش استرس در فعالیت‌های روزانه خود بگنجانید، یوگا، تای‌چی، عبادت، مدیتیشن و یا یک سرگرمی برای این منظور بیابید. به یاد داشته باشید که داشتن بازه‌های کوتاه استراحت و حرکات کششی در حین کار با رایانه، می‌تواند تا حد زیادی به کاهش استرس کمک کند.

 

جمع‌بندی

اگر با وجود پیروی از برخی از توصیه‌های بالا هنوز علائم کم‌کاری تیروئید قابل‌توجهی دارید، احتمالاً لازم است با پزشک خود مشورت کنید که آیا سطح TSH شما مطلوب است یا خیر. برخی از پزشکان محدوده TSH  در بازه ۰٫۳ تا ۴٫۵ را «طبیعی» می‌دانند، در حالی که برخی دیگر معتقدند که سطح TSH بالای ۱٫۵ تا ۲٫۰ مطلوب نیست و نیاز به ارزیابی بیشتر، انجام آزمایش‌های بیشتر و ارزیابی علائم دارد. با این حال، برخی از بیماران زمانی که سطح TSH در محدوده پایین تا نرمال باشد، بهترین وضعیت را دارند.

آزمایش های تیروئید در ارومیه

همکاران ما در آزمایشگاه نانو ارومیه با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و یا از طریق واتساپ با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴ منتظر دریافت سؤالات و راهنمایی شما در این زمینه هستند.

همچنین در آزمایشگاه نانو برای دریافت نتیجه آزمایش، نیازی به مراجعه حضوری نیست و برای دریافت اینترنتی نتیجه آزمایش به صورت رایگان، می توانید به بخش جوابدهی آنلاین در سایت آزمایشگاه نانو مراجعه کنید.

مطالب بیشتر در بخش مقالات سایت آزمایشگاه نانو

آزمایشگاه پاتوبیولوژی نانو، یکی از مراکز مجهز آزمایشگاهی بخش خصوصی در ارومیه و آذربایجان‌غربی است که از اواخر سال ۱۳۹۷ با بهره‌گیری از تجهیزات مدرن و منحصربه‌فرد آزمایشگاهی و با رویکردی بیمار-محور در خدمت جامعه پزشکی و طیف وسیعی از بیماران مراجعه‌کننده از هموطنان گرامی و بیماران کشورهای همجوار قرار گرفته است و افتخار دارد به عنوان یکی از کامل‌ترین و بهترین آزمایشگاه‌های ارومیه در خدمت مردم عزیز این منطقه باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *